Saturday, 17 November 2012

permulaan baru :)

Posted by amira aripin at 11:29 pm 0 comments

fuuuhhhh...fuuuuhhhhh.. *tiup habuk*
ok clean! heee...
rasanya macam da lama tak sentuh blog nie..*errr..bukan macam miera tapi memang!*
ada lah dalam beberapa bulan kowt??
soo first of all salam maal hijrah :) 
lambat pulak wish..well better late than never kan? kan?? 

kenapa tetiba rasa nak tulis entry baru? kenapa nak blogging?
ada dua sebab.....
firstly sebab istanbul aku datang!!!! 
ohmai!! best sangat!!
superb! love lisa n beto soo much!
kedua...sebab arie tuh *to be exact hari khamis* hujan lebat..
soo kenapa ngan hujan kan? hahaha
sebab time hujan lebat adalah time yang perfect and sangat lah mengundang untuk mengenang kembali segala apa yang telah terjadi di masa lalu dan juga time yang perfect untuk fikir segala masalah di masa kini dan time untuk plan masa depan! hohoho...

sebenarnya banyak sangat-sangat benda yang dah jadi tahun nieee!
soo ape jadi??? haaaa *secret*
hahaha..tak kan nak cerita details kan..
cukup sekadar tahu hanya permukaannya sahaja..
sebab rasanya amatlah perit untuk menyingkap kembali masa lalu
dalam pelajaran..dalam perhubungan...
banyak sangat..
boleh dikatakan tahun yang memberi banyak kenangan pahit sebenarnya
namun setiap apa yang berlaku ada hikmahnya bukan?
jadi sebagai seorang hambaNya aku hanya mampu redha dan berdoa semoga diberi sinar bahagia selepas penat menyulam duka..aceh ayat novel!
hahaha..bangga cikgu ummu nie :))
dan...alhamdulillah sekarang my life is better! *tadah tangan syukur*
betul kata orang pengalaman mematangkan kita..segala ujian dan cabaran mejadikan kita seorang hamba yang tabah dan sabar..dan yang paling penting adalah supaya kita belajar dan tidak lagi mengulangi kesalahan itu..

jujur ku katakan bahawa segala yang terjadi memang banyak hikmahnya..
aku kini sedar siapa sebenarnya yang sangat menyayangi diri yang serba kekurangan ini..
terima kasih sangat kepada en. dublin sebab tidak putus asa dan masih setia menunggu..
terharu sangat dan maaf kerana pernah mengecewakan dan mematahkan hati yang selama ini hanya mencintai dan menyayangi diri ini..maaf kerana pernah keliru..kini ku sedar bahawa en dublin ini lah yg akan selalu ada di hati..di tempat yang teristimewa..bukan orang lain..walau apa jua yang berlaku hati ini tak akan mampu untuk membuang namanya kerana ia telah terpahat kemas di tempatnya..rasa syukur sangat sebab diberi kesedaran dan dibukakkan mata untuk melihat siapa sebenarnya cinta hati ini..soo kepada en dublin i love u soo much sayang!..may we last till jannah! insyaAllah :)


lets be a good Dr! hehe..love u hubby! <3


tahun ini juga aku kehilangan beberapa kawan..tak sangka semua ini berlaku namun mungkin pemergian mereka dalam hidupku adalah yang terbaik..jujur aku sayang mereka namun Allah tahu apa yang terbaik untuk diri hambaNya ini..dan alhamdulillah kini aku mempunyai sahabat baru! they are ohsem!!! sayang mereka sangat...semoga Allah memberkati hidup kami dan semoga kami bahagia selalu..hehe..Kau lindungilah mereka-mereka yang aku sayangi Ya Allah..



wif awin sayang <3




wif ohsem iman <3



girls day out! :))



sayang sangat! xoxo


soo apa kes dengan pelajaran??
errrr...beratnya nak tulis..huuh..*ambil kekuatan*
mungkin ramai tidak tahu yang aku kena repeat year!!
ohmaiiiiii!!!!! sedih sangat..apa yang terjadi tahun ini memberi impak dalam studies!
menyesal sangat..namun apa yang terjadi ada hikmah bukan?
soo be positive! get up and fighting!
once again..alhamdulillah sekarang nak masuk module ketiga dah..membrane and receptors..cepatkan masa berlalu..rasanya seperti baru semalam aku mendapat berita ini..syukur kerana aku mendapat kekuatan untuk menerima semua ini..jauh di sudut hati aku sebenarnya syukur sebab repeat? ok kau pelik sangat nie miera..huhu..soo kenapa syukur?
sebab aku nak mulakan dari awal..sebab aku tidak perlu melihat muka-muka yang telah melukakan hati ini sehingga hancur berkecai..bukan mahu larikan diri tapi ini adalah yang terbaik..supaya aku dapat melupakan segala yang terjadi dan mulakan hidup baru..dan sebab junior aku sangat lah ohsem!!..hahaha..diorang sangat rajin dan bagus..environment sebegini mampu menaikkan semangat aku..haha..yelah malu kowt klu fail exam..yelah dah dua kali belajar kan..hahaha..dan..dan..ada junior yang hensem dan tough! hahaha...semangat jeq nak melangkah ke kelas..
*ok miera over niat belajar sebab allah bukan nak usha junior*
*betulkan niat*
tapi kalau lua kelas tak apa lah kan?
hahaha

jadi benar apa yang terjadi ada sebab musabab nyer..dan setiap apa yang berlaku ada hikmahnya..hanya yakin dengan ketentuan Illahi...all iz well..*tetibe*
hahahaha..akhir kata sempena maal hijrah ini semoga kita semua menjadi insan yang lebih baik dari tahun-tahun yang lalu..insyaAllah tuan punya jari-jari yang menari-nari atas keyboard nie juga sedang berusaha menjadi muslimah yang lebih baik..doakan yee..


salam sayang
miera


p/s : thanks en dublin sebab selalu jenguk blog nie and sory sebab lama tak update..hehe..miss u! <3

p/s : pic mesti macam pernah tengok kan..hahaha..sebab sume amek instagram..haha..sebab semua pic kat ipad..malas transfer!

p/s : rindoo sangat dekat en dublin..asyik busy jeq.. :((








_____________________________________________________________________________


thanks for reading...likes and comments are highly appreciated...do come again.. :)
_____________________________________________________________________________










Monday, 30 July 2012

jalan cinta

Posted by amira aripin at 11:57 pm 0 comments


Semua resah hati manusiamu
untuk membagi kisah atas nama cinta
derai air mata di setiap sujudmu seperti tak pernah cukup untuk menjagaku
jangan butakan hati menjadi cinta yang semu
cinta yang semu

kau hembuskan ayat-ayat cinta untukku
di sela doa dalam malam-malam yang sunyi

ampun yang engkau pinta dalam semua keraguan yg telah meliputi jiwamu
semoga akan membawa cintamu 

pada diriku dalam jalan dan redha-Nya
jangan butakan hati menjadi cinta yang semu
cinta yang semu

kau hembuskan ayat-ayat cinta untukku
di tengah terik matahari dan dinginnya malam 
kau panjatkan ayat-ayat cinta pada-Nya
melindungi dan menjaga kisah cinta kita...


im sooo in love wif dis song..touching and meaningful.. :)
well...actually i finally got to watch irma's wedding..
soo sweeeet and lovely and islamic..
*terharu and rse cam nak nanges tgk*
nak macam tu jugak boley?
heee..insyaAllah... <3



*pengsan due to excessive sweeeettttness*


p/s : da lme x jenguk blog tup2 entry psl kwin..haaa...jeng..jeng..jeng..haha..

p/s/s : next week nk exam do pray for me k :)

p/s/s/s : selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak..smoge kite mnjdi hambaNya yg lbih baik dan semoga amal ibadah diterima Allah..insyaAllah..aminnn.. :)) 








_______________________________________________________________________________


thanks for reading...likes and comments are highly appreciated...do come again.. :)
______________________________________________________________________________





Thursday, 15 March 2012

to : en. boyfie

Posted by amira aripin at 9:52 pm 0 comments



assalamualaikum.....
ermm...nothing to write actly...
jst wanna say sory to my dearest man...
coz im kinda bz dis week...
huuu...
cian dye...
da lah ngah cuty but then im bz...
kinda sad actly...
but what to do..
i've to get dis done..
sory b..


n me soo tired kowt..
dah la ngah blaja infection n immunity..
which is hard..*miss prameela ckp la*
with all the bacteriaaaa...
n with dr A nyer lctre yg ermmm..........
huuu..
tp xsmpt nk stdy pape pown lg nieh..
hndle prog nie is sgt pent!
n jdk ajk prog n xtvt is super duper penat!!
sumph lps nie xnk jdk dah..aih..


skunk nie xdpt tdo ngan proper pown..
asyk ttdo jeq..
siap ttdo uma kwn g sbb plan xtvt..
then bgun pg2 shock sbb de kt uma dye...hahaha..
*sbb xbse tdo uma owg*
pg td lg dsyt...
bgn2 jeq pg uh kaki cramp...
omg! cket kowt..
huwaa...


then...
esk kne bgn awl pg...huu..
nk kne msk2...
for raising fund.....
erm..b tlg syg leh???
xsuh tlg msk pown..
nk mnx tlg kjut pg esk jeq..
*wink..wink*
n cnfrm sdp nyer....n mnjdi...
smpy aty kte owg xrety msk...huwaaaa...
ok i admit lah xblaja g msk2 nie..
but stil if i mke sumthng..sdp kowt..proven k!.. 
*blueekkk :P *
hahahaha..ok me soo childish...heee..


pape pown...
im so so so sory coz xdpt nk luangkn mse for u..
i miss u hby..
sumpah rindooo! tp nk wat cmne kn..
soo please bear wif it jst a few more days k..
n then i'm yours..hee..
i loovee u b!!
do wait for me k...
hee.. :)



p/s : mke sure kli nie kjut tawh..klu x im dead!..seriously..huu..thanks b.. <3










_______________________________________________________________________________


thanks for reading...likes and comments are highly appreciated...do come again.. :)
______________________________________________________________________________






Sunday, 11 March 2012

for my one and only..

Posted by amira aripin at 12:03 am 0 comments



assalamualaikum....
today is the most special day...
u know y??
it's because..............
today is the day..
when my love one was born....
the most important person in my life after my family..
the one dat i love..dat i miss..
so so so much! <3




soo...
epy burfday b!!
thanks for being born..
thanks for becoming my other half...
thanks a lot to his parents who gave birth to such a wonderful person..
and who have raised him until he become such a kind person..an awesome man in my life..
and such a handsome man.. :))


encem kn? hee <3




soo..dear hubby....
im wishing you the warmth of a beautiful day, 
and the happiness of knowing how special you are! <3
you have such a special place in my life
that you've had from the very start..
whenever you need me..
do call and i'll be there by your side.. :))
and no matter where you are
you'll still be in my heart..
now..forever..and always!..
i love u b..
and when i tell you 'i love u' i really do!
i don't say it out of habit..
or just to make a conversation..
but..
i say it to remind you dat you are the best thing that ever happen to me!!
soo..i love u b! soooo much!!
ermmmuuuahhx!
hehe..




si dia anta arie uh..soo sweet kn..i got his pic in my purse too..
soo basically im sweett too..haha..



ohh...td dpt ckp ngan si dia t'sayang nih..
and then dye ckp dye ngah attend wedding...
then dye ckp..
"syg nnty ble kte nikah, b nk gne mic bagi sume owg dga n then siap takbir lg sbb epy cgt"
hahaha..soo sweet..
n then dye ckp lg...
" b pown dah set rumah dah cmne tyme kte nikah nnty, nk bg sume owg nmpk kte..klu boleyy nk letak syg ats pentas"
hahaha..excited nyer lah pkwe kte nie..siap da ckp ngan his sis lg..haha..
you are soo sweet dear hby..
saayyyaaanngg b!!..


i hope our relation would grow stronger each day..
after all those things dat we've gone through..
i hope we'll stay together..
no matter how hard it is..
im gonna stay by your side...
im not gonna give up...
and i hope u'll do the same thing..


soo come closer..
heard that?
i said...
i love u forever baby..
epy 20th birthday...
may allah bless u love..
may there be bursting happiness all life long..
may the angels guard u..
may there be peace and calm..
may all your dreams come true! 
and smile always... :)


for u :)




ermm...actly my plan was to mke a video for u..
but then due to some technical probs n also bcoz of my coming eom...
soo i didnt have enough time to mke it..
soo soryy..
hee..
*bru nk jdk romantik tp xdpt...hahaha..
soo..i'll replace it wif dis one..
hope u'll like it..
*pleeasee click the link below k 


happy birthday my beloved hubby :)






p/s : im so sorry bcoz im not there to celebrate ur 20th birthday...but do know that u are always in my heart..in my mind..have a wonderful birthday k.. <3










_______________________________________________________________________________


thanks for reading...likes and comments are highly appreciated...do come again.. :)
______________________________________________________________________________






Tuesday, 14 February 2012

happy birthday my sayangss! :)

Posted by amira aripin at 3:08 am 0 comments



assalamualaikum w.b.t.......



epy birthday to you..
epy birthday to you..
epy birthday to syura n pina..
epy birthday to yooouuu!!!!



waa...dah tue da housemte ak yg 2 owg nie..da 20 da..haha..
epy birthday my lovely roomte n ex-roomte..hehe..
well..im not too good at wishing birthday..
but yeah im gonna try my besh to wish.. ;)


ok..first of all i'll start wif my lovely syura.. <3
she's such an awesome roomte..
me love her soo much..
muahx! muahx! muahx!
hehehe..
and of course..
rjin stdy owg nyer...
*nk compare ngan me yg mls cket nk stdy nie, huh mlu nyer..hehe..
and kuat membebel jugak..haha..
*jgn mara yee t cpt tue..hee..
but after all she has such a kind heart..
when im sad..
when i failed..
when im angry..
when i felt like giving up..
when im in dilemma..
she always gve me her support n advises...
her opinion...
her thoughts...
i do appreciate it a lot..<3
thanks dear..
may ALLAH bless u..
epy 20th birthday!
syura dah tue..kte mude g..hahaha..*evil laugh*




now we move on to my dear pinoti...haha..
my ex-roomate..my bus-mate... <3
she's wonderful..
and rjen stdy gak cm syura..
and not to forget..
her bat-like-sleep cycle...hahaha.. :p
sooo unique..
and she's also very funny..
wif her gelabah n blur2 face..
haha..and of course she's nice..
1 thing bout her...
she never cares about what other people says..
she just wear what she wanna wear..
just do what she wanna do..
she's just being herself..
love it! <3
and of course slaloo dengar my story tyme jdk my roomte..
haha..dengar my merepekness...
slaloo wake me up...
and slimutkan me..
omg..sumpah terharu..
me love u!.. <3
i noe u love me 2 ryte? haha
*syok sendiri*
soo..may ALLAH bless u dear..
happy 20th birthday..
live ur life to the fullest..
be strong..be happy..be urself... :))


Happy Birthday Myspace Comments


waaa...i manage to write the birthday wishes..
congrates to me.. :p
and lastly.....
hope our friendship stay forever..even stonger..
aminnn...
*nnty klu da nk kwin jgn lupe jmpt ak..sit vvip tawh..haha..*
(gler xde kaitn nyer..ttbe kwin..haha)



<3 <3 <3




p/s : so so so soorryyyy coz ak x wish korg pown kn..actly sje wat cm uh..soo surprise!!!..erm..ke x?..xkre wat2 t'peranjat gak!..hahaha..


p/s/s : me sooo sweettt kn..korg terharu x?? :))











_______________________________________________________________________________


thanks for reading...likes and comments are highly appreciated...do come again.. :)
______________________________________________________________________________








Sunday, 12 February 2012

overflowing joy :)

Posted by amira aripin at 7:24 pm 0 comments




assalamualaikum w.b.t......................
im currently happy..
yaaaayy!!..
i mean sooooo happy... <3
after everything dat had happened....
it just soo nice...
sooo warmful...
soo lovely...
soo meaningful...
soo....soo..soo....
omg there is not a single word that can describe how i feel ryte now...
huh..i feel like my heart gonna explode!
to my dearest one.....
thanks for such a lovely day...
thanks for everything...
and yes..dat teddy is cute..
i keep hugging it..haha..
it remind me of u...
seriously i miss u sooo much...





seriously b, dis is soo cute...
love it! <3 <3 <3




p/s : do take care of urself k..and dont ever eat orange..and even drinking fresh orange.. :p


p/s/s : be strong k..i love u..n i'll always be by ur side..supporting u and all.. :)  












_______________________________________________________________________________


thanks for reading...likes and comments are highly appreciated...do come again.. :)
______________________________________________________________________________



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...